Thursday, 26 May 2016

Heerekai Huli Thovve



chitrannaa.blogspot.in
Prep time                        10 mins
Cooking time                   20 mins
Serves                             4
Ingredients
Heerekai / Ridge Gourd  :      1 bowl ( 2 medium sized)
Toor Dal                        :      1 Cup 
Coriander seeds             :      1 Tablespoon
Urad dal                         :      1 1/2  Teaspoon
Channa Dal                    :      1 1/2 Teaspoon
Methi / Fenugreek seeds :      1/4 Teaspoon
Jeera                             :      1/2 spoon 
Cinnamon:                     :      1/2 Inch 
Red chilli (Byadagi )        :      5 to 6
Coconut                         :      1/2 Cup
Tamarind                       :      Small marble size (Optional)

chitrannaa.blogspot.in
Jaggery                         :       1/2 Teaspoon (Optional)
Curry leaves                   :     6 to 8
Coriander Leaves            :     2 Tablespoons. 
Hing (Asafoetida)            :     a pinch
Turmeric Powder             :     a pinch
Oil : 2 Teaspoons. 
Mustard seeds : 1/2 
Teaspoon

Salt to taste